DE AYURVEDISCHE KEUKEN

Reinigen met voeding


Verdeeld over het jaar bieden we ayurvedische detox programma's aan die zijn afgestemd op het seizoen. Je haalt voor drie of vijf aaneengesloten dagen je ayurvedische maaltijden (lunch, diner, detox kruiden, detox thee) op. Je kunt de detox aanvullen met een persoonlijk voedingsadvies en/of detox massages.


De maaltijden tijdens een detox zijn volledig gericht op het reinigen van het spijsverteringskanaal en hebben de optimale samenstelling van groenten, specerijen, kruiden, dahl (Indiase peulvruchten) en granen.


Je krijgt naast de maaltijden ook aanvullende informatie wat de detox inhoudt en hoe je gedurende deze dagen je leefstijl het beste kunt aanpassen. Een detox kan je even uit balans brengen en bijvoorbeeld wat hoofdpijn, onrust of vermoeidheid geven. Dat is alleen maar een goed teken: je bent afvalstoffen aan het afvoeren! De kans is groot dat je je na afloop lichter, blijer en vitaler voelt.


De najaars detox

Als de winter komt, gaan we reinigen en dat doen we met heerlijk, uitgebalanceerde maaltijden met de juiste kruiden en groenten van het seizoen.


Wij bereiden voor jou dagelijks lunch & diner volgens de principes van Ayurveda. Verdrijf de hitte uit je lichaam en maak je mentaal & fysiek klaar voor de winter.


Onze traditionele Najaars Detox (3 of 5 dagen) start op maandag 7 oktober 2024 en je kunt je snel inschrijven voor 3 dagen of voor 5 dagen via de onderstaande button.


We hebben een maximaal aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Tarief:

3-daagse € 115

5-daagse € 170


Check voor een volledig overzicht van onze activiteiten de agenda.


Dit is nu de 3e keer dat ik meedoe met deze detox en het werkt voor mij echt fantastisch. Ik voel me lichter en energieker en dat al na 3 dagen. En realiseer me weer dat dit dus kan met heel lekker eten.

Stephanie

de najaars detox!


Wij bereiden voor jou dagelijks lunch & diner volgens de principes van Ayurveda.

Verwijder de hitte van de zomer en maak je mentaal & fysiek klaar voor de winter.

Ayurveda en de Dosha's


Ayurveda definieert Health als een perfecte gezondheid van lichaam en geest waarbij je 100% in balans bent. Het gaat om het balanceren van de drie dosha’s (Vata, Pitta, Kapha), een optimale spijsvertering, de juiste manier van het afvoeren van afvalstoffen in combinatie met een blije en tevreden geest.
De kracht van Ayurveda zit ‘m in de persoonlijke benadering. Door vast te stellen in welke verhoudingen de Dosha’s aanwezig zijn, wordt het ideale dieet samengesteld.
Jouw geboorteconstitutie is dus de basis voor jouw persoonlijke voedingsstijl. Bestaat er slechte voeding? Nou, eigenlijk niet, maar het kan slecht worden door bijvoorbeeld een verkeerde combinatie van voeding, verkeerde bereidingswijze, onjuiste hoeveelheid en frequentie van consumptie.

Eten en leven passend bij jouw constitutie biedt fantastische mogelijkheden; je kunt bijvoorbeeld je ideale gewicht bereiken en behouden, gezond afvallen, allerhande vage kwaaltjes verdwijnen, je krijgt een mooiere huid, een beter humeur, je slaap verbetert, je wordt levenslustiger en je creëert rust in je hoofd.