DE AYURVEDISCHE KEUKEN

voedzaam, licht verteerbaar, gevarieerd en vegetarisch

onze passie voor de ayurvedische keuken

voeding is

je medicijn

Wij koken ayurvedische maaltijden volgens de wijsheden en kookprincipes van deze 5000 jaar oude Indiase geneeswijze. Ayurveda betekent letterlijk 'kennis van het leven' en dus ook kennis van voeding voor een gezonde leefstijl met een focus op preventie. Met eenvoudige aanpassingen in je eetpatroon en leefstijl boek je al snel resultaat.


Gezonde voeding is cruciaal. DE AYURVEDISCHE KEUKEN is helemaal gebaseerd op een gezonde spijsvertering. Door het gebruik van de vele verschillende specerijen kan je jouw gezondheid op een positieve manier beïnvloeden. Je voelt je niet alleen fysiek beter, ook mentaal ben je helder en fit.


Ayurveda heeft een heel eigen kijk op voeding, die al meer dan 5000 jaar geleden is ontstaan in India. De rijke maaltijden uit deze geurige en kleurige keuken dringen steeds verder door in het Westen omdat wij meer en meer openstaan voor gezond eten.


In Ayurveda betekent dat onder andere:


  • verse voeding
  • de juiste hoeveelheid voeding per maaltijd
  • de juiste samenstelling van elke maaltijd
  • het gebruik van kruiden die de spijsvertering stimuleren of juist kalmeren

De ayurvedische voedingsleer houdt rekening met iemands constitutie (jouw unieke natuur). Groenten, fruit, granen en kruiden die jij zoveel mogelijk in je maaltijden zou moeten verwerken om je spijsvertering optimaal te laten verlopen, kunnen weer heel anders zijn voor iemand met een andere constitutie. We vertellen er alles over in onze workshops.


In bijna elke ayurvedische maaltijd kom je kruiden en specerijen tegen die de spijsvertering een handje helpen. Ze hebben niet alleen een positieve uitwerking op het lichaam op een dieper niveau, ook op mentaal vlak ontstaat een voldaan en bevredigend gevoel. Veel voorkomende klachten als een opgeblazen gevoel, maagzuur of een trage spijsvertering verdwijnen als sneeuw voor de zon, alleen al door de juiste producten en ingrediënten in je maaltijden te gebruiken. In die zin kan de ayurvedische keuken een therapeutische keuken genoemd worden.


Wij koken wekelijks op dinsdag (Laren/Blaricum) en woensdag (Hilversum) een heerlijke, gezonde en uitgebalanceerde maaltijd volgens de principes van Ayurveda. Onze maaltijden zijn vegetarisch, dagvers, zoveel mogelijk biologisch en afgestemd op het seizoen.


Verdeeld over het jaar bieden we ook Detox programma's aan die zijn afgestemd op het seizoen. We bereiden dan lunch en diner en je kunt meedoen voor 3 of 5 dagen. Kijk voor meer informatie in de agenda en meld je aan.

Daarnaast verzorgen we catering en diverse kookworkshops. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

In de loop van het jaar zullen we meer verschillende (kook)workshops gaan aanbieden dus houd de agenda in de gaten.


Ervaar het zelf en geef je op voor een workshop of onze wekelijkse maaltijd.