DE AYURVEDISCHE KEUKEN

Door het jaar heen verschillende kookworkshops

Dahls, rijst gerechten, heel veel groenten, overheerlijke chutneys, raīta's, soepen, masala's, chapati's en dit is nog maar een greep uit de rijke ayurvedische keuken!

Detox Kook & Workshop


Seizoenswisseling?
Voor Ayurveda dé tijd voor een grote schoonmaak. En dan bedoelen we niet alleen in huis, maar ook in lichaam en geest. De ballast die je in de zomer en/of winter hebt opgebouwd, kan je straks behoorlijk in de weg gaan zitten. Verkoudheid, moeheid en een loom gevoel overheersen maar al te vaak in deze overgangsperiode naar het nieuwe seizoen.
Met de Detox stook je je vuurtje op met voedzame maaltijden die erop gericht zijn om jouw verbranding te ondersteunen en vocht af te drijven. De ballast verdwijnt letterlijk als sneeuw voor de zon.


Wil jij zelf een ayurvedische Detox doen maar je weet niet hoe?
Doe dan mee met onze speciaal samengestelde workshop waarin we niet alleen gaan koken maar je ook helemaal gaat leren hoe jij zelf een detox-week kunt invullen.


Waar bestaat de workshop uit?

  • Wat is een ayurvedische Detox?
  • Hoe bereid je je voor op de Detox?
  • Alle Detox-recepten die je nodig hebt voor 5 dagen en die we ook gaan bereiden
  • Je krijgt ayurvedische kruidensupplementen mee voor 5 dagen Detox
  • Do's & dont's tijdens de Detox
  • Persoonlijk advies
  • Uitgebreide leefstijltips
  • Ruim de tijd voor Q&A
  • Pranayama en yoga oefeningen
  • Een handige boodschappenlijst


En wat nog meer?
Je kunt ook je een starterskit bij ons bestellen (€ 25,--), daar zitten de kruiden en mungbonen in om de detox-recepten voor 5 dagen thuis te bereiden.


Deze Kook & Workshop van 5 uur staat voor het najaar in de planning, houd de agenda in de gaten!


Lente Kookworkshop


Ayurveda is een holistische geneeswijze, wat wil zeggen dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden zijn. Is er iets uit balans in het lichaam dan zal na verloop van tijd de geest ook negatieve gevolgen ondervinden. Omgekeerd geldt dit precies zo.

In deze kookworkshop gaan we specifiek in op het belang van gezond eten vanuit de ayurvedische voedingsleer. Je komt alles te weten over wat gezonde voeding volgens Ayurveda is, welke eetgewoonten deze gezondheidsleer kent en wat de do's & dont's voor de lente zijn.

De holistische werkwijze van Ayurveda biedt een breed scala aan adviezen om jezelf fysiek en mentaal gezond te houden bij het wisselen van de seizoenen.

Je gaat natuurlijk zelf volop aan de slag met het bereiden van pure en voedzame gerechten uit de ayurvedische keuken en begrijpen hoe heilzaam de ayurvedische keuken is voor lichaam en geest.

Dus wil jij:

Meer weten over de filosofie van Ayurveda, gezonde voeding en - eetgewoonten?

Zelf leren koken volgens de ayurvedische principes?

Dan is deze workshop echt iets voor jou! Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn, de workshop is geschikt voor alle niveaus.

Ook is voorkennis van Ayurveda geen must.

Aanmelden kan via de agenda.


Herfst Kookworkshop


De herfst is in aantocht en dat betekent volgens de ayurvedische filosofie dat er niet alleen in de natuur om je heen verandering optreedt, maar ook in je eigen lichaam en geest.

Om je goed voor te bereiden op de koude, natte maanden kan je meedoen aan onze kookworkshop d waar je naast heerlijke gerechten leert koken ook leert hoe je goed voor jezelf zorgt. fysiek & mentaal.Zomer Kookworkshop


De ayurvedische voedings- en leefstijl beweegt met de seizoenen mee. Dat betekent in de praktijk dat je de Dosha's in balans houdt volgens de principes van Ayurveda.

In deze kookworkshop gaan we specifiek in op het managen van de Pitta Dosha en het belang van gezond eten vanuit de ayurvedische voedingsleer en leer je wat de do's & dont's voor de zomer zijn.

We gaan dieper in op de rol van de 6 smaken in de gerechten en maak je kennis met de dagelijkse routine die je helpt om Pitta in balans te houden of te krijgen tijdens het zomer seizoen.

Je gaat natuurlijk zelf volop aan de slag met het bereiden van pure en voedzame gerechten uit de ayurvedische keuken en begrijpen hoe heilzaam de ayurvedische keuken is voor lichaam en geest.

Dus wil jij:

Meer weten over de filosofie van Ayurveda, gezonde voeding en - eetgewoonten?

Zelf leren koken volgens de ayurvedische principes?

Dan is deze workshop echt iets voor jou! Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn, de workshop is geschikt voor alle niveaus.

Ook is voorkennis van Ayurveda geen must.Winter Kookworkshop


Wil jij je immuniteit tijdens de wintermaanden ondersteunen met voeding en leefstijl adviezen?

Dan is deze workshop echt iets voor jou.


Met heerlijke recepten voor het hele gezin op basis van de ayurvedische principes met alle aandacht voor de spijsvertering.Feestdagen Kookworkshp


Een 'advanced' workshop voor de liefhebbers.


Krij jij met de kerst vegetarische of veganistische gasten en je wilt iets bijzonders of tafel zetten? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Heerlijke gerechten die eruitzien en smaken alsof ze regelrecht uit een sterrenrestaurant komen.


Na de introductie ga jezelf aan de slag, kook je een gevarieerd en feestelijk menu dat je voldoende inspiratie biedt voor de feestdagen.Samen koken, samen genieten!

adres Kookworkshops


Blaercom

Schoolstraat 3

1261 EV Blaricum


Rond de Blaercom geldt een blauwe parkeer-zone.

We adviseren je om buiten de blauwe zone te parkeren, dat is op loopafstand.