DE AYURVEDISCHE KEUKEN

Reinigen met voeding


Verdeeld over het jaar bieden we ayurvedische detox programma's aan die zijn afgestemd op het seizoen. Je haalt voor drie of vijf aaneengesloten dagen je ayurvedische maaltijden (lunch, diner, detox kruiden, detox thee) op. Je kunt de detox aanvullen met persoonlijke voedingsadvies en/of detox massages.

De maaltijden tijdens een detox zijn volledig gericht op het reinigen van het spijsverteringskanaal en hebben de optimale samenstelling van groenten, specerijen, kruiden, dahl (Indiase peulvruchten) en granen.

Je krijgt naast de maaltijden ook aanvullende informatie wat de detox inhoudt en hoe je gedurende deze dagen je leefstijl het beste kunt aanpassen. Een detox kan je even uit balans brengen en bijvoorbeeld wat hoofdpijn, onrust of vermoeidheid geven. Dat is alleen maar een goed teken dat je afvalstoffen aan het afvoeren bent. De kans is groot dat je je na afloop lichter, blijer en vitaler voelt.

Kijk voor meer informatie in de agenda en meld je aan.

Als de lente komt, gaan we reinigen en dat doen we met heerlijk, uitgebalanceerde maaltijden met de juiste kruiden en groenten van het seizoen.


Wij bereiden voor jou dagelijks lunch & diner volgens de principes van Ayurveda. Schud de winter van je af en maak je mentaal & fysiek klaar voor de lente.


Onze traditionele Voorjaars Detox (3 of 5 dagen) start op maandag 27 maart. Je kunt je inschrijven voor 3 dagen of voor 5 dagen en bij voldoende aanmeldingen koken we ook nog een een 3-daagse van maandag 3 april t/m woensdag 5 april.


We hebben een maximaal aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Tarief:

3-daagse € 110

5-daagse € 165


WE GAAN WEER VAN START!


Wij bereiden voor jou dagelijks lunch & diner volgens de principes van Ayurveda.

Schud de winter van je af en maak je mentaal & fysiek klaar voor de lente.

Dit is nu de 3e keer dat ik meedoe met deze detox en het werkt voor mij echt fantastisch. Ik voel me lichter en energieker en dat al na 3 dagen. En realiseer me weer dat dit dus kan met heel lekker eten. Als Esther nu iedere dag voor mij kon koken ;)

Stephanie

Ayurveda en de Dosha's


Ayurveda definieert Healthals een perfecte gezondheid van lichaam en geest waarbij je 100% in balans bent. Het gaat om het balanceren van de 3 dosha’s (Vata, Pitta, Kapha), de spijsvertering, juiste manier van het afvoeren van afvalstoffen in combinatie met een blije en tevreden geest.
De kracht van Ayurveda zit ‘m in de persoonlijke benadering. Door vast te stellen in welke verhoudingen de Dosha’s aanwezig zijn, wordt het ideale dieet samengesteld.
Jouw geboorte constitutie is dus de basis voor jouw persoonlijke voedingsstijl. Bestaat er slechte voeding? Nou, eigenlijk niet, maar het kan slecht worden door bijvoorbeeld een verkeerde combinatie van voeding, verkeerde bereidingswijze, onjuiste hoeveelheid en frequentie van consumptie.

Eten en leven passend bij jouw constitutie biedt fantastische mogelijkheden; je kunt bijvoorbeeld je ideale gewicht bereiken en behouden, gezond afvallen, allerhande vage kwaaltjes verdwijnen, je krijgt een mooiere huid, een beter humeur, je slaap verbetert, je wordt levenslustiger en je creëert rust in je hoofd.