Hoe het begon

In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met Ayurveda en direct ging er een hele wereld voor mij open. Sindsdien heb ik deze oeroude en bruikbare gezondheidsleer uit India meer en meer in mijn leven opgenomen en er inmiddels met veel passie mijn werk van gemaakt.
Tussen mijn 23e en 45e levensjaar werkte ik in de TV-wereld. Hoe leuk en dynamisch het ook was, ik had ook behoefte aan tegenwicht naast mijn hectische leven. Mijn uitlaatklep vond ik altijd in yoga en zo nu en dan een massage en een dagje wellness.
Toen ik in 2013 tijdens een vakantie in Frankrijk een keer heerlijke massage onderging, maakte dat iets in mij wakker. De stress die uit mijn lijf verdween, de ontspanning die ik voelde en de ruimte in mijn hoofd maakten dat ik op een totaal nieuw idee kwam: ik wilde dit ook leren en mensen hetzelfde gevoel kunnen geven.

Natuurlijk ging dit niet van de een op de andere dag, er waren veel mitsen en maren maar … het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik volgde naast mijn baan en een druk gezin een jaaropleiding tot ontspannings- en ayurvedisch masseur. De opleidingsdagen gaven mij zoveel nieuwe energie en inspiratie, ik wilde meer! Toen ik in 2015 stopte met mijn baan, volgde ik mijn hart en zette de stap in mijn twee nieuwe passies: massage en ayurveda,


Ayurveda

Ik ontdekte via de massage-opleiding dat er een hele wereld schuilging achter Ayurveda. Hoewel deze holistische gezondheidsleer eeuwenoud is, zijn de principes nog springlevend en goed in te passen in onze westerse wereld. Ayurveda bleek naast massage ook over voeding, yoga, leefstijl en mediatie te gaan. Tijdens een aantal kooklessen bij Rada van de Kookstudio werd mijn enthousiasme nog meer aangewakkerd. Ik volgde de ene na de andere kookworkshop en verdiepte mij in de ayurvedische voedingsleer.

Als Ayurvedic Nutrition Therapist en vele kooklessen later, startte ik eind 2015 mijn ayurvedische dorpskeuken in Laren. Sindsdien kook ik wekelijks een ayurvedische maaltijd voor dorpsgenoten en inspireer ik anderen met mijn kookworkshops. Toen ik Esther in 2018 ontmoette, zijn onze wegen steeds meer gaan kruisen. Onze achtergronden, ervaring en enthousiasme heeft in 2022 geresulteerd in DE AYURVEDISCHE KEUKEN, catering, afhalen & bezorgen en kookworkshops in het Gooi.


Massagetherapeut

Ook in massage ging ik verder. In 2020 rondde ik een vierjarige HBO-studie af aan de Holos Academie voor Massagetherapie in Utrecht. Ik startte mijn massagepraktijk Sheabalans in 2015 eerst aan huis. Inmiddels ben ik gevestigd in het Roberta Sumar Yogacentum Laren.

Klik hier voor de link naar Sheabalans, praktijk voor Massagetherapie, gespecialiseerd in holistische massagetherapie en lichaamswerk.

Je bent van harte welkom!

Karin BouwknegtE-mailen
Info
Instagram